Hur städar man trappor med olika golvbeläggning?

Det finns några saker att tänka på när du städar trappor med olika golvbeläggningar:

  • Trätrappor: För trätrappor rekommenderas en mild tvålslösning och en mjuk trasa eller mopp. Var noga med att inte använda för mycket vatten eller för kraftigt gnugga så att du inte skadar ytan. Polera trappan med en poleringsprodukt eller med en mjuk trasa för att återställa glansen och skydda ytan.
  • Klinker eller kakel: För klinker eller kakel rekommenderas en mild tvålslösning och en mjuk mopp eller trasa. Torka upp vattenspetsar omedelbart för att förhindra märken eller fläckar.
  • Marmor: Marmor trappor kräver mer omsorg eftersom de är mer känsliga för repor och skador. Använd en speciell marmorrengöringsprodukt och en mjuk mopp eller trasa. Torka upp vattenspetsar omedelbart och undvik att använda hårda borstar eller skurpulver.
  • Betong: Betongtrappor kan städas med en mild tvålslösning och en mjuk mopp eller trasa. Du kan också använda en speciell betongrengöringsprodukt för att ta bort mer ingrodda fläckar.

Det är viktigt att läsa och följa anvisningarna för rengöringsprodukterna för att förhindra skador på golvbeläggningen. Du kan också fråga tillverkaren om rekommendationer för städning och underhåll för din specifika golvbeläggning.